Skötselråd för dina sexiga underkläder

En av de vanligaste frågorna kring underkläder är hur man bäst sköter dem. Exklusiva material som spets, siden och silke är tyvärr avskräckande för många eftersom de inte riktigt vet hur de ska skötas och tvättas. Denna osäkerheten leder till att man helt enkelt låter bli att köpa det sensuella nattlinnet och spetstrosorna du fick i present förblir oanvända eller rentav slängs efter bara någon enstaka gång. Att sköta underkläder är faktiskt enklare än vad man kan tro, så en stund och läs igenom dessa superbra tipsen.

Underkläder i spets tvättar du bäst för hand. Köp ett milt flytande handtvättmedel för kulörtvätt. Var försiktig när du tvättar för att plagget ska behålla sin form och använd inte för hög temperatur på vattnet. Använd aldrig sköljmedel när du tvättar underkläder. Anledningen till detta är att de flesta sköljmedlen du hittar i butik innehåller alkohol som förstör elastanet. Utan elasticiteten är plagget i princip förstört. Tänk även på att separera färger precis som vanligt för att dina nya vita underkläder numera är rosa. Om du absolut måste maskintvätta så är tvättpåsen ett måste.

Även stayups tvättar man bäst för hand. Det är också en bra idé att tvätta dem efter varje användning på grund av hudavlagringar som efter ett tag gör att silikonbandet inte sitter kvar som det ska. Tänk också på att aldrig blanda nylonstrumpor med andra material eftersom materialet har en tendens att färga av sig på annat.

Om du precis har köpt en ny korsett i tyg eller läder så är det första steget att impregnera materialet både in och utvändigt innan du använder. Glöm inte heller att vädra den en stund efteråt. Impregneringen gör att det blir mycket lättare för dig att torka bort fläckar om något skulle hända. En korsett tvättar man aldrig varken för hand eller i maskin. Behöver den tvättas så är det kemtvätt som gäller.

Lyxigare material som siden är lite mer komplexa. Maskintvätt är ett stort nej och ska du tvätta för hand så är det bara väldigt kort stund och blötlägg aldrig plagget. Det finns även en speciell tvål som man bör använda till sidenplagg.

Hoppas att dessa tipsen hjälper er som är lite osäkra och ger er den inspiration ni behöver för att utöka garderoben med något kul.