Marlies Dekkers om sin nya kollektion

marlies-dekkers-dame-de-paris-push-up
Underklädesdrottningen Marlies Dekkers drivs av att skapa spännande och fantastiskt vackra underkläder, men för två år sedan kollapsade hennes imperium. Hon byggde sig hela vägen tillbaka upp och gör ikväll sin återkomst med ett stort event i Rotterdam. ”Kvällens visning är vår respons till de senaste två årens frånvaro.”
Marlies Dekkers har spenderat de senaste två åren utan några stora höjdpunkter i allmänhetens ögon. Hon slog genom med BHn Spider -en modell med ett nät av remmar- hade affärer långt över gränserna, utsågs till årets affärskvinna 2007 och stjärnor som Britney Spears, Rihanna, Madonna och Nicki Minaj bar ofta hennes skapelser.

Men i augusti 2013 gick någonting fel. Hennes företag VD Group gick i konkurs. Med ett kapitaltillskott från investerargruppen Karmijn Capital lyckades hon omedelbart börja om på nytt och företaget kunde omorganiseras. Dekkers brukade själv ha hand om den dagliga ledningen men fokuserar nu enbart på den kreativa delen av varumärket.
”Under de senaste månaderna har vi byggt ett nytt lag och gjort nya kollektioner. Vi har allt som behövs för att komma igång igen”, säger Dekkers mellan förberedelserna inför showen. ”Efter en sådan dramatisk händelse behöver man fylla allt på nytt. För tjugo år sedan var jag chef över både ledande och kreativa uppgifter. Jag hade två heltidsarbeten. Nu är jag bara på den kreativa delen, så jag har haft tid att tänka på vad jag har gjort under de senaste 22 åren. Ett ögonblick av eftertanke. Vad jag vill se på min gravsten? Tja, inte att jag var en bra VD.”

Ett stort steg för Dekkers var att överlåta sin verksamhet. ”Du måste helt släppa taget och inte skicka ordrar från baksätet. Det är ibland svårt. Speciellt när man har så länge suttit vid ratten. Nu har jag mer luft, mer utrymme att fördjupa mig i kreativitet. Vad jag visar ikväll hade inte varit möjligt utan mina erfarenheter från senaste tiden.”